Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 - грешка P0236 Overboost valve

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 147 - грешка P0236 Overboost valve

Здравейте, колеги!
    Къде се намира соленоида управляващ геометрията на турбото, някъде около въздушния филтър ли е ?
    Alfa Romeo 147 / 156 JTD

На 156 2.4 140 кс. е над радиатора, на 147 не знам дали е на същото място?!
    Подлежи на профилактика ако няма ел проблем или скъсана мембрана!Най често буталцето клеасва и ако се почисти внимателно и финно се оправя!
    Last edited by stu; d.m.y г., 21:09.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от p.b.stoyanov Покажи съобщение
      Здравейте, колеги!
      Къде се намира соленоида управляващ геометрията на турбото, някъде около въздушния филтър ли е ?
      Зад двигателя в долната част.Ако се гледа, от под колата се пада малко над маркуча който свързва турбото и интеркулера
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

Утре сутринта ще се завирам под колата да го търся. Днес ходих да ми сменят маслото и филтрите и след това, не знам дали е съвпадение колата стана много мудна и след 5-10 км светна чека изписа тази грешка.
        Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

Първоначално публикувано от p.b.stoyanov Покажи съобщение
          Утре сутринта ще се завирам под колата да го търся. Днес ходих да ми сменят маслото и филтрите и след това, не знам дали е съвпадение колата стана много мудна и след 5-10 км светна чека изписа тази грешка.
          Не е съвпадение. Като са ти махали въздушния филтър са скъсали, измъкнали вакума, строшили соленоида или направили някаква друга поразия свързана със него
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Проблема е решен, благодарение на колегите от
            Ventura Garage. След направена диагностика установиха, че вакуумния преобразувател, който управлява геометрията е блокирал. Смениха го с нов и го преместиха от филтърната кутия под колата на по-защитено място отгоре.
            Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

Working...
            X